Koulutuskalenteri

Tulevia koulutuksia
 

Otavan Opiston kodinhoitajien muistelot 24.-25.8.2019 (Otava)

Ilman suomalaista sisua ja huolenpitoa olisi monta tarinaa jäänyt kirjoittamatta!

Maamme ensimmäisen kodinhoitajakoulun aloitti Mannerheimin Lastensuojeluliitto vuonna 1940 ja koulutusta annettiin tuolloin myös muissa erikoisopistoissa. Naisten merkitys työelämässä korostui jälleenrakentamisen myötä ja kodinhoitajien tarve kasvoi nopeasti niin suureksi, ettei heitä kyetty enää kouluttamaan tarpeeksi.

Koska kansanopistoilla oli tuolloin jo valmiit koneistot ja koulutukseen soveltuvat opettajavoimat käytettävissään, opetusministeriön ja sosiaaliministeriön luvalla kodinhoitajien koulutus aloitettiin myös Otavan Opistossa. Koulutus soveltuikin varsin luontevasti Otavan Opiston käytännönläheiseen toimintaan, jonka tavoitteena oli kohentaa perheiden ja lasten hyvinvointia.

Otavan Opiston ensimmäiset 13 kodinhoitajaopiskelijaa aloittivat opiskelunsa lokakuussa 1950 ja kolmen vuoden kuluttua opiskelijoita oli jo yli 30. Suurin osa 1950- ja 1960-luvulla valmistuneista kodinhoitajista hakeutui kunnallisiksi kodinhoitajiksi tai työskenteli lasten- ja vanhainkodeissa. Kodinhoitajien koulutus päättyi Otavan Opistossa vuonna 1986 kun uusi ammatillinen sosiaalialan oppilaitos aloitti toimintansa alueella.

Opetuksen sisältö ja opetusohjelma noudattelivat lain määrittelemää kodinhoitajien toimenkuvaa, jonka mukaan kodinhoitajan tuli huolehtia vähävaraisissa ja lapsirikkaissa kodeissa perheenemännän säännölliseen kodinhoitoon kuuluvista tehtävistä tai avustaa häntä tarpeen mukaan, mikäli hän oli tilapäisesti kykenemätön tai estynyt niitä hoitamaan.

Otavan Opiston kodinhoitajakoulusta vuonna 1979 valmistuneet kodinhoitajat kokoontuvat yhteen keskustelemaan kodinhoitoon ja perheiden hyvinvointiin liittyvistä asioista, kodinhoitajien merkityksestä suomalaisen yhteiskunnan tukipilarina, muistelemaan koulutuksensa tähtihetkiä ja virkistäytymään yhteislaulun pyörteissä.

Mukaan ovat tervetulleita myös muiden vuosikurssien kodinhoito-opiskelijat ja koulutuksen mahdollistanut henkilöstö.

Lähde: Heikki Myyryläinen: Juuret syvällä, siivet korkealla Otavan Opisto 110 vuotta

Ajankohta

la 24.8.2918 – su 25.8.2019

Paikka

Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Kurssiaikataulu

la 24.8.2019 klo 15.00 alkaen – su 25.8.2019 klo 13.00

Kouluttajat

Muisteloiden hengettärinä toimivat kodinhoitajat Riitta Kämppi ja Anneli Lokka.

Hinta

Kurssin hinta on

  • 55€/hlö (sis. kurssin, kurssiohjelman mukaiset ruokailut ja majoituksen 2-3 hengen huoneissa Otavan Opiston asuntolassa)
  • 45€/hlö (sis. kurssin, kurssiohjelman mukaiset ruokailut, ei sisällä majoitusta).

Kurssimaksu ja mahdollinen majoitus laskutetaan kurssin jälkeen.

Lisätietoja

kurssit@otavanopisto.fi, p. 044 794 3565

Ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittaudutaan perjantaina 9.8.2019 mennessä ilmoittautumislomakkeella

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen 9.8.2019 tapahtuneesta peruuttamisesta/kurssilta poisjäännistä veloitamme puolet jäljellä kurssimaksusta.

Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko jäljellä olevan kurssimaksun.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

  • Paikka:

    Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Tagit: koti, kodinhoitaja, sosiaalihuolto, perhe, emanta, jalleenrakennus, tyoelama

Tulevia koulutuksia


Tulevia koulutuksia

Lyhytkurssit
 


Kesäkurssit
 

<

>

Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su