Materiaalipankki

Hyödyllistä tietoa hankkeen osallistujalle

Olemme koonneet avuksesi hyödyllisiä materiaaleja ja linkkejä, joista saat tietoa työnhausta, opiskelusta ja tukipalveluista.

Apua työnhakuun ja työelämään

Sivuja ja sovelluksia itsenäiseen työnhakuun (PDF)

Työnvälitys- ja henkilöstövuokrausfirmoja (PDF)

Työnhakuun-opas: Opas kertoo, miten etsiä työtä ja se auttaa sinua myös pohtimaan omaa osaamistasi, soveltuvuuttasi eri tehtäviin sekä tulevaisuuden tavoitteitasi (TE-toimisto).

Työelämän ABC -opas: Selkosuomenkielinen opas työelämään (STTK).

Töissä.fi: Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoille suunnattu valtakunnallinen sivusto, joka sisältää tietoa korkeakouluista valmistuneiden työhön sijoittumisesta sekä valmistuneiden itsensä kirjoittamia kuvauksia työstään.

Maahanmuuttajien työsuhdeneuvonta: Kaikille avoin maksuton palvelu (SAK).

Työsuojelu.fi: Neuvoja ja ohjeita työn terveyteen ja turvallisuuteen, sekä työsuhteen ehtoihin liittyvissä kysymyksissä (Työsuojeluhallinto).

Opiskelu

Opintopolku.fi: Sivusto opintojen suunnitteluun. Kattavasti tietoja erilaisista opintomahdollisuuksista. Opintopolussa on myös maahanmuuttajille suunnattu tietosivu

Digitaitoja itsenäiseen opiskeluun (PDF)

Tietoa yhteiskunnasta ja palveluista

Migri.fi: Maahanmuuton päätöksenteko-organisaatio, joka tarjoaa asiantuntija- ja tietopalveluja.

Kotouttaminen.fi: Laaja kotouttamiseen keskittyvä osaamiskeskus. Tutkimustietoa ja ajankohtaisia asioita niin maahanmuuttajille kuin ammattilaisillekin.

InfoFinland.fi: Monikielinen verkkosivusto, joka kokoaa yhteen tärkeää tietoa Suomeen muuttoa suunnittelevalle tai täällä jo asuvalle.