KETU2 -opintojakson keskiössä on systeemisen ajattelun harjoittelu
Nettilukiossa ja Otavan Opiston aikuislukiossa toteutetaan jo toista kertaa KETU2 – Saimaa systeeminä -opintojakso. Opintojakso on ekososiaalisen sivistyksen arvoja korostava tutkivan oppimisen kokonaisuus, jonka tavoitteena on tutustua Suur-Saimaan alueeseen. Opintojakso lisää ymmärrystä taloudellisten, kulttuuristen, ekologisten ja sosiaalisten ilmiöiden vuorovaikutussuhteita. Saimaata käsitellään kokonaisuutena erilaisten jatkuvien ja ajankohtaisten haasteiden ja ilmiöiden avulla. Opintojaksolla pääset myös tutustumaan tekoälyn hyödyntämiseen tukiälynä opiskelussa.
— Opintojakson tavoitteiden keskiössä systeemisen ajattelun harjoittelu, joka on nykyajan kansalaistaitoja. Systeeminen ajattelu on erittäin tärkeää monimutkaistuvassa maailmassa, koska se auttaa meitä näkemään kokonaiskuvan paremmin. Se on kuin kameran linssin säätämistä, ajatuskartan piirtämistä tai uuden palapelin kokoamista. Se antaa meille mahdollisuuden nähdä yhteyksiä ja vaikutuksia, joita emme välttämättä huomaisi tuijottamalla vain yksittäistä asiaa tarkasti, opintojaksoa luotsaava Lauri Ylä-Jussila kertoo.
KETU2– kokonaisuus on jatkoa KETU1 – Kestävä tulevaisuus opintojaksolle. Opintojakson tavoitteena on rohkaista opiskelijoita etsimään ja hyödyntämään eri tieteen ja taiteenalojen menetelmiä ja käsitteitä. Lisäksi opintojaksolla voi hyödyntää erilaisia kenttätyömenelmiä, kuten haastatteluja, videointia ja valokuvausta. Jokainen opiskelija valmistelee opettajan tuella oman työselosteen vapaavalintaisesta Suur-Saimaan alueeseen liittyvästä systeemistä. Opintojakso on ensisijaisesti tarkoitettu Etelä-Savon lukiolaisille, mutta sille voivat osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet toisen asteen opiskelijat.
Lisää tietoa kokonaisuudesta löydät täältä
https://otavanopisto.muikkuverkko.fi/workspace/ketu2-saimaa-systeemina-3