Savostamo inspiroi kouluttautumaan

www.savostamo.fi

Savostamo on verkkosivu, joka kokoaa yhteen maakunnan vahvuudet ja Etelä-Savon oppilaitosten herkullisimmat koulutukset. Tämä digitaalinen koulutusseikkailu tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja käyttäjän tarpeiden mukaan.

Savostamossa eletään ajan hermolla ja sisältö on mietitty käyttäjää ajatellen. Maakunnan erityispiirteet – luonto, tapahtumat, ruoka ja kulttuuri – luovat raamit koulutusten esittelylle. Voidaankin puhua ainutlaatuisesta kokonaisuudesta. 

– Savostamo on teknisesti ja visuaalisesti uudenlainen tapa viestiä. Digitaalisella ratkaisulla on haettu tarinallisuutta. Kyseessä ei siis ole perinteinen koulutusportaali, kuvailee digiasiantuntija Jani Kiviranta.

Savostamo koostuu kolmesta maailmasta, joissa voit löytää ajankohtaisesti työllistäviä koulutusaloja, kiinnostua itsesi kehittämisestä työssä ja vapaa-ajalla tai löytöretkeillä tulevaisuuden ammattien äärellä.

Työllisty heti -maailma tarjoaa käyttäjälle tietoa niistä koulutuksista, joissa työvoiman tarve Etelä-Savossa on suuri. 

– Tietyillä aloilla tarvitaan nopeasti lisää työvoimaa ja haluamme tuoda Savostamossa esiin näitä aloja, projektipäällikkö Marianne Heikkinen toteaa.

Kehitä itseäsi -maailma on suunnattu käyttäjälle, joka haluaa päivittää osaamisensa uusiin vaatimuksiin muuttuvassa toimintaympäristössä tai kehittää itseään harrastuspohjalta. 

Tutkaile tulevaa on puolestaan rakennettu käyttäjälle, joka kaipaa inspiraatiota ja on kiinnostunut siitä, millaista osaamista tulevaisuudessa tarvitaan.

Savostamo-verkkosivua ja sen sisältämiä koulutuspolkuja on rakennettu eteläsavolaisten koulutustoimijoiden voimin käyttämällä työn apuna palvelumuotoilua, pelillisyyttä ja vuorovaikutusta.

– Työn taustalla on vuoden kestänyt osallistava prosessi. Asiantuntijoiden lisäksi ääneen ovat päässeet myös käyttäjät eli opiskelijat itse, kertoo palvelumuotoilija Kati Viljakainen. 

Savostamo-nimi pitää sisällään sivistyksen ja Savon. Nimen myötä verkkosivulla halutaan korostaa sivistyksen tuomaa hyvinvointia ja erilaisia mahdollisuuksia, joita oppiminen voi avata.

– Etelä-Savossa on saatavilla laadukasta koulutusta todella monipuolisesti, tarjolla on oikea herkkutarjotin nauraa Heikkinen

Verkkosivustoa ovat olleet kehittämässä Koulutusportti-hankkeen osatoteuttajaoppilaitokset: Xamkin nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Juvenia, Etelä-Savon ammattiopisto Esedu, Ammattiopisto Samiedu, STEP-koulutus, Savonlinnan kesäyliopisto, Mikkelin kaupungin liikelaitos Otavia, Ammattiopisto Spesia, Mikkelin yliopistokeskus ja Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti.

Savostamo julkaistaan 15.2.2022 klo 9.00–11.30 – tervetuloa mukaan! 

Savostamo – Ready, Study, Go -tapahtumaan voi ilmoittautua tästä linkistä www.savostamo.fi

Lisätietoja:

Koulutusportti- Etelä-Savon pito- ja vetovoiman vahvistaminen koulutusmaakuntana -hankkeen tavoitteena on Etelä-Savon vetovoiman kasvattaminen oppilaitosten yhteisiä koulutuspolkuja ja viestintää kehittämällä. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto. Lisätietoja hankkeen verkkosivuilta: https://www.xamk.fi/tutkimus-ja-kehitys/koulutusportti/

Takaisin arkistoon